вторник, ноември 07, 2006

Ден Трети (дистрибуторка)

Водих Ками до Южния Парк – всеобща любима Софийска забележителност. Ходихме пеша дотам, което ни отне доста време, поради навика на девойката да се спира на всеки пет крачки, за да си върже връзките на чехлите, или оправи прическата, или просто да се огледа наоколо. Също така по едно време се наложи да се отбием в една аптека да купим лепенки, понеже новите чехли за три лева й бяха оставили мазоли...
Най-накрая стигнахме и веднага седнахме на една пейка – чехлите пак трябваше да се пооправят, а гримът – да се поднови. Ками тъкмо се беше заела най-сериозно с тази отговорна задача, когато към нас се приближи една видимо обнадеждена дистрибуторка на козметика, готова да си предложи услгите. Аз бързо-бързо я отпратих с едно “Не, благодаря!”, но тя не се отказа, а се залепи за Ками.
- Вие имате уникалната възможност да станете дистрибутор на Avon, при което получавате 5% отстъпка за всеки закупен от вас продукт. За всеки продукт, закупен от ваш клиент пък получавате 7% отстъпка. Можете да предложите и на ваши приятели да станат дистрибутори, за което отстъпката става... – обясняваше тя.
Ками през първите няколко минути упражняваше програмата си за разкрасянане, след което се загледа ококорено в дистрибуторката. Като цяло погледът на прясно гримираните й очи беше много съсредоточен и интелигентен, а хубавото й личице – замислено и сериозно... Само дето не даваше никакъв признак, че е чула казаното, а още по-малко – че го е разбрала и осмислила.
- Мога да ви дам една визитка, ако желаете? – рече дистрибуорката накрая.
- Мии, добре. – отговори Ками.
Дистрибуторката, разцъфтяла от щастие, й подаде визитната си картичка и я помоли за телефонен номер, на който да я потърси. Ками си даде гсм-а на драго сърце.
- Благодаря ви много! Само че... – сети се изведнъж женицата – в случай, че сте непълнолетна, може би ще трябва да чуя и майка ви, да сме сигурни, че и тя е съгласна...
- Мии, добре.
- Чудесно! Ще ви се обадя тази вечер да обсъдим някои въпроси и вече можете да станете наша колежка.
И дистрибуторката ощастливена си отиде.
Ние също станахме от пейката и тръгнахме на разходка из парка. Няколко минути вървяхме в пълно мълчание, след което Ками попита:
- А какво ми говореше тази всъщност?
- Ами... искаше да те прави дистрибутор на Avon. – плахо отговорих аз.
- Ааа... И кво?
- Ами... май тази вечер ще ти се обади.
- А? Че за какво ще ми се обажда?
Не намерих какво да отговоря на този въпрос.

Няма коментари: