понеделник, януари 15, 2018

Нова година - стара песен на нов глас

Хайде, пак почваме! Вой до небето за нещо, дето нито още е станало, нито има шанс да стане през следващите Х години, нито дори се е разбрало за какво е цялото занятие. Ама ау, ужас - ама третия пол, ама вече мъже и жени няма да останат, ама човечеството ще загине, аууу, страшно!
Не мога да разбера какво толкова много ги притеснява и бърка някои, че някой си се чувства жена и иска да си сменя пола, до степен и да врещят против това, все едно техния ще променят. Не разбирам и целия тоз зор да запазим "традиционните два пола", га че някой ни ги отнема. Апокалиптичните теории за изчезването на човешкия вид или свеждането му до една раса и един пол даже няма да ги изброявам. Какъв човешки вид, какво размножаване, кви пет лева, бе хора? Вече сме 9 милиарда! Бих подканила радетелите за запазване и размножаване на човешкия вид, силно обезпокоени от това, че човечеството ще изчезне заради гейовете и трансджендърите, да направят една елементарна сметка и да видят ако всеки един от многото милиони хора на планетата се възпроизведе поне по веднъж в живота си, за колко точно време населението на земята ще достигне бройка, при която ще трябва да изпращаме хора на луната и Марс, само и само планетата да не остане без нищо?... Бих препоръчала и на случайната буля, която патетично крещи, че природата било предвидила два пола за продължаването на рода, а всичко останало било "извращение", "гавра с Бога" и не знам още какво, да спи с мъжа си само 1, 2 или 3 пъти - в зависимост от това колко деца иска - щом смята, че всичко извън продължаването на рода е извращение; ама не го правя.
Истанбулската конвенция има за цел справянето с домашното насилие, насилието над жени, деца и хора от всякакъв пол. Идеята й е именно когато хора с различна нагласа, мироглед и манталитет - и тук не става дума нито за раси, нито за етноси и вероизповедания, а за начина, по който са отгледани отделните индивиди и с какви разбирания - стъпят на европейска земя, да не си пренасят нравите, а да спазват европейските закони. По тази тема така или иначе може да се разсъждава много и е добре нещо да се прави. А защо диалогът за пореден път се измества в друга посока и се минава на дискусии и спорове тип махленски, вече не разбирам, ама нейсе - да са пукат душманите!
Това че имало и нещо за "джендъри" и това да не свеждаме хората до социални роли, регламентирани единствено и само от пола (пък било то и обособения в личната карта) мен лично не ме безпокои. Безпокои ме това, че въпреки законите имаме 40% жени, жертви на насилие и кой знае колко още, за които не знаем. В това число не влиза трафика на хора и престъпленията и посегателства, които не са докладвани официално. А имаме закони, имаме и конституцията, но явно нещо някъде не работи. Както и да е, ако конвенцията ще помогне, нека я бъде.
Разбира се, чуват се и дежурните контра-доводи, че видите ли, една хартийка или документ нищо не променя... Ами, като не променя - приемете я.

Няма коментари: