вторник, октомври 17, 2006

Ден Първи (Чехли)

С Ками ходихме на пазар да си купува нови чехли. Прекрасен ден беше – слънцето грееше, температурата беше около 35 градуса... А цялата разходка ни отне само около 4 часа. Три – Ками да си избере прилични за вкуса й чехли и още един – да наобиколим всички останали магазини околовръст просто ей така, информативно. Първият етап се състоеше в оглеждане на всички сергии на пазара с изложени всевъзможни видове чехли – както обикновено през лятото, е настанал бум на чехлите. Камелия гледа известно време богатия избор критично, после взема едни, оглежда ги внимателно, след което бавно и съсредоточено се заема да ги премери, като се хваща за мен, за да не падне. Разучава сетне получения резултат около минута и накрая въздъхва:
- Ох, тия не стават, много са ми високи.
Същата процедура се повтаря още около десетина пъти, като чехлите в крайна сметка се оказват ту много високи, ту прекалено ниски, ту твърде тесни, ту доста широки, или пък цветът им не отива на роклята й, или се налагало ако ги купи, да им вземе и чанта, че да си вървят. Накрая зарязваме богатия избор и се насочваме към едно магазинче наблизо – пак за чехли. Ками мери и там няколко чифта, но все със същия резултат, придружен от продължително мислене и колебания дали все пак да не рискува и да ги купи. В един момент дори е напът да вземе избрания чифт, но се оказва, че той струва 6 лева, а тя предпочита да даде най-много 5. Така и не купува нищо. След около 20-тина минути излизаме от магазина, изпратени от неодобрителния поглед на продавачката – види се, вече уморена да вади различни номера от склада за нашата мила девойка.
Обикаляме още няколко магазина и сергии за чехли, провеждайки отново целия процес, докато накрая Ками си хареса едни бели, префърцунени чехли за три лева, които се завързват с връзки около глезените – самата процедура по връзването на въпросните връвчици отнема поне пет минути, но важното е че Ками остана доволна! Красотата изисква жертви все пак...
Е, вярно... Няколко магазина по-нагоре се оказва, че новите чехли леко убиват... И на другия ден има неприятни мазоли по краката от тях... а на третия, по връзките започват да се прокъсват... Но какво да се прави. Няма да купуваме друг чифт за три лева, я! Както вече се спомена, красотата изисква жертви.

Няма коментари: