четвъртък, октомври 22, 2015

Български учители, номинирани за "Най-добър учител в света"

от Живка Желязкова
16 октомври в 21:42 · Sofia, Bulgaria · Редактирано ·

"Колко е жалко! Втори ден стои публикацията за колежката София Тодорова, номинирана за най-добър учител в света. Публикувах я на много места и във фейсгрупи и медии! Глас в пустиня!Няколко лайка и един коментар на Ники Николов, който също би заслужил да бъде номиниран, но вече е пенсионер.
Дали това е пустата завист българска или и направихме анти реклама за това, че е синдикален лидер на Независим учителски синдикат към КНСБ.
Да тя е лидер независимо в коя сфера и синдикалната и дейност не би трябвало да пречи за всичко друго, което прави и дава от себе си! Всеки би могъл да види това в интернет. Не знам какво значи за всички вас това, че трима българи са номинирани за наградата "Най-добър учител в света", но това че София Тодорова е една от тях би трябвало да значи много! Дано имаме повече такива учители!Все още!"

Много е жалко, че учителите свенливо мълчат по повод колежката си - къде от завист, къде от криворазбрана логика, че "всичката мара втасала - всичко ни е наред, до учители на годината опряхме" (макар че не бих се съгласила с подобни доводи, специално в конкретния случай). Едва ли някой от тримата българи ще спечели наградата, но все пак е добре да се знае, че има такава световна награда и да се знае кои са българите, номинирани за нея. А тази година те са трима. Едната е г-жа София Тодорова, от 9 фег, и това само по себе си говори много. Колкото до реакцията на колегите - вероятно причините са комплексни. Наистина в момента ситуацията в родината ни е сложна - тя кога ли е била другояче за последните няколко десетилетия. Предстоят избори, на хората им писна да гледат едни и същи мутри, да слушат как се дъвчат едни и същи теми и пак да преливаме от пусто в празно, а в крайна сметка отново да сме на изходна позиция... Народът масово се обезвери и вече почти не иска да чува и вижда каквото и да било. Може би затова и отношението към синдикатите и всичко/всички, свързани с тях, като цяло не е добро. Жалко наистина. А може и просто да не са разбрали - сурат-тефтерЯ има странното свойство да рекламира и "промотира" едни събития и неща, за сметка на други. Конкурси, изложби, изяви на интересни личности и т.н. често остават без внимание, защото никой не ги вижда - затова пък всички видяха на "Мис Силикон" новата стихосбирка... Тъжно. Странен свят със странни идеали.

Няма коментари: